Első Magyar „,,Fenntarthatósági Csúcs” KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS

A Piac és Profit meghívja Önt az Első Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS-ra.


A felelősen élő és gondolkodó emberek megbeszélésén ott a helye az üzleti szektornak is, mely szereplői nagyon sokat tehetnek azért, hogy a mai és a jövő nemzedékek emberi életre való esélyei megmaradjanak.

 

fenntarthatosagicsucslogo_883_20101028225644_323.jpg

Jöjjön el Ön is! Legyen tevékeny, cselekvő előmozdítója a hazai társadalom és gazdaság fenntartható fejlődési pályára állásának!

 

 

 

 

 

A fenntartható fejlődés fogalom tartalmát már egyre többen ismerik. Brundtland: „a fenntartható fejlődés olyan fejlődés, amely kielégíti a jelen szükségleteit, anélkül, hogy veszélyeztetné a jövő nemzedékek esélyét arra, hogy ők is kielégíthessék szükségleteiket”.

Daly: „a fenntartható fejlődés a folytonos szociális jólét elérése, anélkül, hogy az ökológiai eltartó-képességet meghaladó módon növekednénk”.

 

Az ENSZ által szervezett 1992-es riói és a 2002-es johanessburgi Fenntartható Fejlődési Világtalálkozót majd 2012-ben követi a következő globális eszmecsere.

 

Az Első Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” konferencia 2010-ben e világtalálkozók közé betagozódva, a magyar fenntartható fejlődésért tevő, cselekvő, felelősen gondolkodó és élő emberek, cégek, szervezetek évről évre visszatérő találkozója kíván lenni.  A széles körű társadalmi párbeszéd célja: egybegyűjteni a fenntartható fejlődés érdekkörébe tartozó gondolatokat, tetteket, cselekedeteket, a fenntarthatóság teljes körű megértése, a fenntartható fejlődésért munkálkodók eredményeinek összefűzése, az egyén és a különböző csoportosulások felelősségének tudatosítása érdekében. Fontos küldetése: a konferencián létrejött tudások megőrzése, a széles nyilvánosság felé közvetítése. Tehát a társadalom szereplői felelősségérzetének erősítése.

 

Az Első Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” kétnapos konferencia és kiállítás 2010. november 18-19-én lesz, Balatonalmádiban, a Hotel Ramadában.

 

A kétnapos, kiállítással egybekötött konferencián a fenntartható fejlődés előmozdítása érdekében a résztvevők egymástól is tanulhatnak, s új tudásokkal gazdagodva, azt beépítve munkájukba, jó példát mutathatnak a környezetükben élők számára.
S nem utolsósorban: a fenntarthatóság szempontjait szolgáló termékek, szolgáltatások bemutatkozása egyben üzletkötési lehetőségeket is szolgál, s annak bizonyítékául, hogy megtalálható a fenntarthatósági és üzleti érdekek harmóniája.

 

TEMATIKA

 

A széles körű párbeszédre, közös gondolkodásra várjuk a kormány, a tudományos élet, az oktatás, a public relations és kommunikációs szakma képviselőit, az üzleti élet társadalmi felelősségvállalást gyakorlóit, a környezettudatos, környezetvédő, klímaváltozás ütemét csökkentő termékek, szolgáltatások előállítóit, a gondolkodásmód-váltásban dolgozó szervezeteket, nagy gondolkodókat, a tanulókat és tanítókat, az egészség szakértőit, és nem utolsósorban a civil szervezeteket.

 

Előadóink közül néhányan:

Bencsik János energiaügyi államtitkár

Láng István akadémikus

Hámori Balázs egyetemi tanár

Müller Péter író

Gyulai Iván ökológus

László Ervin filozófus

Juhász Árpád geológus

Lányi András ökológus

 

A részletes tematika és regisztráció, kiállítási, prezentációs lehetőségek a www.fenntarthatosagicsucs.hu weboldalon.

2010. november 18. estéjén kerül sor az Üzleti Etikai Díj – 2010 díjak átadására.
Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a konferencián való részvételre rendkívül kedvezményes, gyakorlatilag önköltségi áras lehetőségeket alakítottunk ki.

Részvétel akár 30 %-os kedvezménnyel! Gyakorlatilag önköltséges árak! A részvételi díj teljes összege bónuszokban levásárolható a helyszínen, a kiállítóknál! Így akár a teljes részvételi díj visszatérül. A kiállítók minimum 10 %-os kedvezményt adnak, melyekre a résztvevő a bónuszok bemutatásával jogosult!

Tanároknak, diákoknak, civil szervezeteknek, magánszemélyeknek 30 %-os kedvezmény, és rendkívül olcsó látogatói jegy vásárlási lehetőség!

Minden résztvevő utólag megkapja a konferencia teljes anyagát tartalmazó Piac és Profit különkiadás digitális változatát!

REGISZTRÁCIÓ
Az Első Magyar „Fenntarthatóság Csúcs” konferencián kiállítási és előadási lehetőségeket is biztosítunk azon cégek, szervezetek, intézmények számára, amelyek a fenntartható fejlődés szempontjából fontos, elkötelezett, abba illeszkedő tevékenységet folytatnak.

Várjuk azon kiállítók és prezentációtartók jelentkezését, akik, amelyek:
termékeikkel, szolgáltatásaikkal hozzájárulnak a klímaváltozás folyamatának lassulásához, az energia-megtakarításhoz, az alternatív energiákra átállás ütemének gyorsításához, a környezettudatos magatartásmód elterjedéséhez, a környezetszennyezés csökkenéséhez, az ökobizniszben szeretnének boldogulni (építészet, irodatechnika, infokommunikáció, hulladék, papír, csomagolás, újrahasznosítás stb.), az emberek fizikai, mentális és pszichés állapotát segítő technikákkal, produktumokkal rendelkeznek (kultúra, ismeretterjesztés, tréningek, mentálhigiénes projektek, egészség, szépség, wellnesz, oktatás stb.), az üzleti és társadalmi életben folytatott felelősségteljes magatartásukkal, tetteikkel cselekedeteikkel példát mutatnak, s ezt meg szeretnék mutatni a széles közönség számára azért, hogy terjedjen a felelősségvállalás.

  • Kapcsolatfelvétel, érdeklődés:

    Tematikával kapcsolatos információk

    Demcsák Mária
    főszerkesztő
    telefon: +36 1 239 8400 , fax: +36 1 239 9595
    e-mail: [email protected]

  • Kiállító részvétellel kapcsolatos információk

    Marczis Krisztina
    hirdetési igazgató
    telefon: +36 1 239 8382 , fax: +36 1 239 9595
    e-mail: [email protected] 

    Részvétellel és regisztrációval kapcsolatos információk

    Dén Anita Gabriella
    projektvezető
    telefon: +36 1 239 8401, fax: +36 1 239 9595
    e-mail: [email protected]

  • Általános információk

    dr. Sikó-Vlajk Viktória
    konferencia igazgató

    Szűcs Linda
    konferencia asszisztens telefon: +36 1 239 9597, fax: +36 1 239 9595
    e-mail: [email protected] [email protected]

 

A konferencia Médiatámogatója CCO Magazin