A Magyar Nemzeti Gárda nevű csoport a békés állampolgárok megfélemlítésre törekszik

A Magyar Köztársaság Miniszterelnöke többször is hangsúlyozta, hogy kizárólag az alkotmányosan létrehozott erőszakszervezetek jogosultak a törvény és a rend fenntartására és biztosítására ebben az országban. 

 

 

 

 


A Magyar Nemzeti Gárda nevű csoport a békés állampolgárok megfélemlítésre törekszik
 
 A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége veszélyes fejleménynek tartja, hogy azok a csoportok, amelyek korábban létrehozták a később betiltott Magyar Gárda elnevezésű félkatonai jellegű szervezetet, most más név alatt kívánják folytatni alkotmányellenes tevékenységüket, és ezért 2010. július 4-én, Budapesten összegyűltek, ahol az ún. Magyar Nemzeti Gárda tagjai „esküt tettek”.
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége veszélyes fejleménynek tartja, hogy azok a csoportok, amelyek korábban létrehozták a később betiltott Magyar Gárda elnevezésű félkatonai jellegű szervezetet, most más név alatt kívánják folytatni alkotmányellenes tevékenységüket, és ezért 2010. július 4-én, Budapesten összegyűltek, ahol az úgynevezett Magyar Nemzeti Gárda tagjai „esküt tettek”.  A Magyar Nemzeti Gárda nevű csoport is a békés állampolgárok megfélemlítésre törekszik, az elhangzott beszédek alkalmasak voltak a gyűlöletkeltésre és ez megengedhetetlen egy modern demokráciában.  A Magyar Köztársaság Miniszterelnöke többször is hangsúlyozta, hogy kizárólag az alkotmányosan létrehozott erőszakszervezetek jogosultak a törvény és a rend fenntartására és biztosítására ebben az országban.  Ennek megfelelően az egész magyarországi zsidóság elvárja, hogy valamennyi állami szerv – a rendőrség által alkalmazott jogos, de korántsem elégséges fellépést folytatva – haladéktalanul tegyen további határozott lépéseket annak érdekében, hogy megakadályozza az ilyen szervezetek létrehozását és működését.
    Kiadó: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége