Rogán Antal: az őszre kész a devizahiteleseket segítő csomag

Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke szerint az idén őszre lesz kész az a csomag, amely segít majd a bajba jutott devizahitelesek gondjain. A fideszes politikus ezt kedden mondta az [origo]-nak.

     


 

    Rogán Antal a hírportálnak  [origo]-úgy fogalmazott: egy-két héten belül nem lehet kidolgozni olyan intézkedéseket, amelyek segíteni tudnak a bajba jutott devizahiteleseken, így az őszre lesz kész az erre vonatkozó csomag.
    A fideszes honatya részleteket nem mondott a csomagról, csupán annyit közölt, hogy az átlag állampolgárokat segítenék meg, nem pedig a nagy összegű hitelt felvevőket. „Egy 120 millió forintos hitelt felvevő adósra nem vonatkozna a lehetőség” – mondta a fideszes képviselő. Szerinte meghatároznak majd egy limitet, ami felett nem lehetne élni a segítséggel.
    Rogán Antal úgy vélte, nem kell minden devizahitelest megsegíteni, a nagy részben IMF-forrásokat felhasználó megsegítő csomag alapvetően a lakáshitelesekre vonatkozik majd.
    Orbán Viktor miniszterelnök még a gazdasági akcióterv keretében, június 8-án a parlamentben jelentette be egy nemzeti eszközkezelő társaság létrehozását, hogy a bedőlt hitelek miatt a lakások ne kerüljenek ki a korábbi tulajdonosok kezéből.