Barack Obama elnök kedden Washingtonban

 vitatja meg az amerikai hírszerzés vezetőivel, hogy miként lehetne a jövőben megakadályozni azt, ami a Delta-Northwest légitársaság gépének az utasterében történt karácsonykor

    


Barack Obama elnök kedden

Washingtonban vitatja meg az amerikai hírszerzés vezetőivel, hogy miként lehetne a jövőben megakadályozni azt, ami a Delta-Northwest légitársaság gépének az utasterében történt karácsonykor – jelezte csütörtökön a Fehér Ház.

    Egy 23 éves nigériai fiatalember ruházata alá robbanóanyagot rejtve   jutott fel Amszterdamban a Detroitba tartó repülőgépre. A leszállás előtt nem sokkal akarta felrobbantani az Airbust, ami azért nem sikerült neki, mert az utasok idejében észlelték, hogy mire készül, és legyűrték.
    Obama elfogadhatatlannak nevezte, hogy a férfi feljuthatott a járatra. Személyi mulasztásokról és a terroristák számon tartását végző amerikai hírszerzőrendszer hiányosságairól beszélt.
    Az elnök még a Hawaii-szigeteken üdül, és mint mondta: a keddi találkozóig újabb jelentéseket vár az amerikai hírszerzőközpontoktól. A dokumentumokat a hét végén alaposan áttanulmányozza.

BreuerPress.com