Tiltakozás a Cipőknél

Suchman Tamás

felhívással

fordul az ország

közvéleményéhez,



Suchman Tamás: csütörtökön legyen közös tiltakozás a Cipőknél a Duna-parton

    Suchman Tamás felhívással fordul az ország közvéleményéhez, társadalmi szervezetekhez, egyesületekhez, és politikai pártokhoz annak érdekében, közösen tiltakozzanak az olyan antiszemita megnyilvánulások ellen, mint amilyen hétfőn történt, amikor ismeretlenek disznólábakat tettek a pesti alsó rakparton található holokauszt-emlékmű több cipőjébe.

    A szocialista politikus hétfőn az MTI-nek úgy fogalmazott: azt kéri, hogy a tiltakozók csütörtökön, június 18-án este hét órára menjenek az emlékműhöz, és vigyenek magukkal egy cipőtisztisztításra alkalmas eszközt.
    Hozzátette: arra hívja fel a „haladó közvéleményt”, a társadalmi szervezeteteket, a pártokat és a közjogi méltóságokat, hogy jelenlétükkel is fejezzék ki tiltakozásukat az ilyen és ehhez hasonló antiszemita megnyilvánulásokkal szemben.
    Hétfő reggel ismeretlenek disznólábakat tettek a pesti alsó rakparton található holokauszt-emlékmű több cipőjébe. A Cipők a Duna-parton elnevezésű szoborkompozíciónál elhelyezett sertéslábakat a rendőrök összeszedték. A Budapesti Rendőr-főkapitányság későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.
    A szoborkompozíció azoknak az áldozatoknak állít emléket, akiket nyilaskeresztes fegyveresek 1944-45-ben a Dunába lőttek.

BreuerPress-MTI