Kulturális alapú városfejlesztés

A Dél-Dunántúl egyik legnagyobb kulturális

beruházása Szent László, Babits és Mészöly városában

 

 


A Dél-Dunántúl egyik legnagyobb kulturális beruházása Szent László, Babits és Mészöly városában

Kulturális alapú városfejlesztés és célirányos képzés Szekszárdon

Szekszárd Megyei Jogú Város Európai Uniós forrásból készül létrehozni a régió egyik legjelentősebb kulturális, non-formális oktatási és civil központját. A város szívében, a Babits Mihály Művelődési Ház és a Művészetek Háza egyidejű fejlesztésével létrejövő kulturális sziget olyan multifunkcionális központnak ad majd otthont, amely nemcsak a város és Tolna megye kulturális és szórakozási igényeit elégíti ki, de megteremti az oktatás és a foglalkoztatás támogatásának, a civil kezdeményezések még hatékonyabb befogadásának lehetőségét.

A program célja nem pusztán az, hogy a helyi kulturális központ kedvelt, a város fiatalabb lakói életében is megkerülhetetlen, nyitott hellyé váljon, de a lehetőségeket kihasználva a város és az intézmény vezetése célul tűzte ki a kulturális termékekben és aktivitásban rejlő lehetőségek hosszú távú kihasználását, egy még több lehetőséget nyújtó és még szerethetőbb városi élet elérését is.

Éppen ezért a projekt fejlesztése során a projektben résztvevő valamennyi szakember egyszerre részesült az európai uniós projektek menedzselésével és a kulturális termékek, lehetőségek fenntartható és  hatékony használatával kapcsolatos képzésben, melyet a napokban tartott az ezen a területen jelentős tapasztalattal bíró szakembereket foglalkoztató MultiPly Consulting Kft. A képzésen a résztvevők megismerkedhettek az uniós projektek menedzselésének feltételeivel, a kulturális alapú városfejlesztés lehetőségeivel és technikáival, valamint a kulturális alapú marketing és a fenntarthatóan működtetett intézményrendszer összefüggéseivel. A MultiPly Consulting Kft. fejlesztési igazgatója hangsúlyozta: a kreatív ipar világszerte az egyik legdinamikusabban növekvő ágazat. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy bár az egykori ipari épületek és örökségi értékek kulturális célú hasznosítása világtrend, a megtérülés, a fenntartható üzemeltetés és a hatékony működés biztosítása sokrétű, egyszerre több ágazat igényeit is figyelembe venni képes szaktudást igényel.

 

BreuerPress-MCONET