Diákolimpikonok

sikereket értek el


Hiller István: „Nagyszerű sikereket értek el a magyar diákolimpikonok”

           

Hiller István oktatási és kulturális miniszter szerint nagyszerű, hogy a magyar diákok a nemzetközi diákolimpiákon 5 arany-, 13 ezüst-, és 6 bronzérmet szereztek. Ez azt bizonyítja, hogy a magyar tehetségek nemcsak országos, hanem nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A tárcavezető ezt a nemzetközi diákolimpiákon részt vett magyar diákok köszöntése alkalmából rendezett ünnepségen mondta a Parlamentben.

 

Hiller István hangsúlyozta: a tehetséggel jól élni lehetőség, nagyszerű öröm, ugyanakkor felelősség is. A diákolimpikonokhoz szólva felhívta a figyelmet arra, hogy a siker nemcsak saját, családjuk, iskolájuk dicsősége, hanem Magyarországé is. „Ami a középkorban a föld volt, ami a 19. században a gyárak ereje, az most, a 21. században az információ, a megszerzett tudás” – fogalmazott.

Ha a világ abba az irányba halad, hogy a megszerzett tudás válik fontossá, az Magyarországnak előnyt jelent. Hiszen hazánk nem egyszerűen egy tehetséges nemzet, hanem tudását úgy tudja használni, hogy az az ország előnyére válhat – mutatott rá a szakminiszter.

Hiller István köszönetet mondott a tehetségeket óvó, védő, ápoló szülőknek, az iskolai közösségeknek, a felkészítő csoportoknak és tanároknak.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszédében kiemelte, hogy a diákolimpikonok példát mutatnak, mi a minőség, mi az elvárás. Amit elértek, nem egyszerűen diákként, szülők okos gyermekeként, hanem magyarként érték el.

A miniszterelnök a diákolimpikonoknak azt kívánta, legalább annyira sikeresek legyenek az élet más területein is, mint a szakmájukban.

BreuerPress-info