MEG KELL ÓVNI A CIVILEKET

SZILI:


    Elsődleges a civil lakosság védelme a gázai harcokban, a béke megteremtésében Európának is szerepet kell vállalnia – mondta Szili Katalin házelnök, azt követően, hogy hétfőn fogadta a budapesti izraeli nagykövetet.
    Magyarország abban érdekelt, hogy hosszú távú és békés megoldás szülessen a Gázai övezetben, a civil lakosság védelmének elsődleges szempontnak kell lennie – hangsúlyozta Szili Katalin.
    Izrael célja továbbra is a Hamász meggyengítése, a zsidó állam egyúttal sajnálatosnak tartja, hogy a harcoknak civil áldozatai is vannak. Izrael arra törekszik, hogy ne legyenek civil áldozatok, a Hamász azonban élő pajzsként használja a lakosságot – hangsúlyozta Aliza Bin-Noun izraeli nagykövet.
   Azon kérdésére, hogy várhatóak-e izraeli katonai akciók iráni célpontok ellen a gázai konfliktussal összefüggésben, Aliza Bin-Noun hangsúlyozta: Irán egyértelműen támogatja a Hamászt. Izrael már korábban is kinyilvánította, hogy mindenekelőtt diplomáciai úton szeretné megoldani ezt a kérdést – tette hozzá.

 

 

BreuerPress/ MTI