2008-tól ismét önálló képviseletet

 Izraelben Magyar turisztikai külképviselet


A Magyar Turizmus Zrt. 2008-tól ismét önálló képviseletet működtet Izraelben, amelynek hivatalos megnyitó ünnepségére december 10-én került sor Tel-Avivban. A fogadáson Dr. Róna Iván, az MT Zrt. vezérigazgatója bemutatta a média és a turisztikai szakma képviselőinek Forgács Annát, a Társaság Tel Aviv-i külképviselőjét, továbbá ismertette a Zrt. Magyarország népszerűsítésére irányuló marketingakcióit és 2009-es célkitűzéseit
A december 10-i nyitófogadás keretében elsőként Szentgyörgyi Zoltán, Magyarország Tel-Aviv-i nagykövete köszöntötte az újságírókat és a turisztikai szakembereket. A program további részeként Dr. Róna Iván beszédében az izraeli küldőpiac jelentőségét hangsúlyozta, továbbá ismertette az MT Zrt. jelenlegi marketingakcióit és 2009-es célkitűzéseit, valamint hivatalosan is bemutatta Forgács Annát, a Társaság izraeli külképviselőjét.

A Társaság 2000 és 2004 között már működtetett külképviseletet Izraelben, 2007-től pedig a Malév Zrt. Tel-Aviv-i képviseletén keresztül népszerűsítette Magyarország turisztikai kínálatát.
Az MT Zrt. izraeli külképviseletének hivatalos megnyitóját nagy médiaérdeklődés kísérte: Dr. Róna Iván interjút adott többek között a Yadiot Achronot és Maariv napilapok újságíróinak, továbbá a Israel Hayom  a Haaretz a Jerusalem Post és a Hadashot Hatayarut képviselőinek.
A magyar küldöttség Tel Aviv Operaházában megtekinti az Magyar Operettszínház által szervezett nagyszabású operettgálát is, amelynek beharangozására az MT Zrt. a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht.-vel közösen vezető izraeli napilapok képviselőit látta vendégül Budapesten egy tanulmányút keretében október végén.
A Magyar Turizmus Zrt. jelenleg a Budapest Winter Invitation akciót népszerűsíti Izraelben óriásplakáton, online és újsághirdetéseken keresztül, továbbá folyamatban van a Társaság héber nyelvű honlapjának beindítása és az országspecifikus kiadvány megjelentetése is.
Az MT Zrt. legfontosabb célkitűzései 2009-re a nagyközönséget közvetlenül célzó erőteljes marketingtevékenység beindítása, Magyarország elhelyezése az elsődleges európai úti célok között és az általános országimázs-építés. További cél a magyarországi turisztikai lehetőségek széles körű ismertetése, az aktív, kulturális, egészség-, vagy akár a fesztiválturizmus népszerűsítése. Az izraeli piacon a pezsgő kulturális élet, Budapest fiatalos arca, a fesztiválok, a gyógy- és wellness-szolgáltatások és az aktív turisztikai lehetőségek lesznek a leghangsúlyosabb termékek.
2008 január-októberében 37.000 izraeli vendég érkezett Magyarországra, akik 113.900 vendégéjszakát töltöttek el a hazai kereskedelmi szálláshelyeken.

 

 

BreuerPress-info