Ingyenes képkölcsönzés a KOGART-ban

Vajda Lajos Stúdió


Ezúttal tematikus anyaggal: a résztvevők a szentendrei Vajda Lajos Stúdió művészei, akik a 70-es években az egyik legfontosabb autodidakta, alternatív művészeti csoportosulást hozták létre. fe Lugossy László és ef Zámbó István gondolkodásmódja és életstílusa, az anarchizmus, a sci-fi, a szürrealizmus, a dadaizmus és a hippiség sajátos keveréke alapvetően meghatározta a szentendrei társaság indulását. A Stúdió tagjai közé tartozik fe Lugossy László, ef Zámbó István mellett, Bernáth(y) Sándor, Holdas György, Aknay János (alapítótagok), Almási Gertrúd, Bereznai Péter, Bukta Imre, Győrffy Sándor, Borgó György Csaba, Vincze Ottó, Várnagy Ildikó, Pacsika Rudolf, Csontó Lajos, Márkus Péter.
A képkölcsönzés estéjére összeáll a Bizottság zenekar utódzenekara, a Vajda Lajos Stúdió zenei szekciójának alkalmi formációja ef Zámbó István vezetésével.
Az ingyenes képkölcsönzés gyakorlatával a kortárs művészet népszerűsítésének egy új módját kezdeményeztük. Nem véletlen, hogy ez az Európában egyedülálló program a KOGART Baráti Kör egyik legnépszerűbb visszatérő eseménye. Ezekre az alkalmakra a kurátorunk a műtermekből válogatja ki a legjobbaknak ítélt festményeket és szobrokat és hozza létre a kiállítást egyetlen estére.
A KOGART Baráti Kör tagjai tehát ingyenesen bármit hazavihetnek, gyönyörködnek benne és az alkotást néhány hónap múlva egy másikra cserélik.
Mint ismeretes, a képeket szigorúan csak a KOGART Baráti Kör tagjai kölcsönözhetik. Tag azonban bárki lehet és nem ez az egyetlen előnye a klubnak: ingyen vehetnek részt havonta 2-3 különleges képzőművészeti, kultúrtörténeti, irodalmi programon.
BreuerPress