A „Szabadság Szerelem” teltházat vonzott Londonban

Nem hazudtolta meg a hazai közönségsikert


Goda Krisztina Szabadság Szerelem című filmje, hiszen a londoni Magyar Kulturális Központ októberi Film Klubját egyedülálló érdeklődés fogadta.
Andrew G Vajna szárnyai alatt készült mozit az 1956-os Forradalom évfordulójának alkalmából vetítette le október 25-én a londoni Magyar Kulturális Központ a nemzetközi közönségnek.
A producer, aki tizenkét éves korában hagyta el Magyarországot, már vagy egy évtizede szeretett volna a moziban is tisztelegni a forradalom emléke előtt, ám nagyon sokáig nem találta meg azt a történetet, mellyel igazán megragadhatná, és izgalmas, átélhető formában mutathatná be az akkori eseményeket. Andrew G Vajna december 6-án lépte át a határt, pontosan azon a napon, amikor a magyar vízilabda-válogatott véres küzdelemben legyőzte a szovjet csapatot a melbourne-i olimpián.
Takács Ildikó Katalin a londoni Magyar Kulturális Központ igazgatója a vetítés előtt elmondta, hogy az intézet jelenlegi vezetőjeként nagyon örül annak, hogy alkalma nyílt Londonban is bevezetni a Szabadság Szerelem című filmet, melynek gyártásában és forgalmazásában egy évvel ezelőtt személyesen is részt vett. Emellett hangsúlyozta, hogy Goda Krisztina alkotásán keresztül a fiatal generáció is közelebb kerülhet az 1956-os események megértéséhez, amely a forradalom emlékének ápolása miatt nagyon fontos.
A Szabadság Szerelem című filmet jövő évtől a brit mozikban is megtekinthetik majd az érdeklődők.
BreuerPress