Örömmel áll a vizsgálatok elébe

Egy hónappal ezelőtt az izraeli Jediót Áhronot napilapban David Admon Izrael Állam magyarországi nagykövetéről jelentek meg hírek, miszerint visszaélések miatt vizsgálat indult ellene Izraelben. David Admon nagykövet úr már akkor jelezte, hogy örömmel áll a vizsgálatok elébe.


2007. augusztus 12-én izraeli napilapokban napvilágot látott, hogy az izraeli Külügyminisztérium felkérte a rendőrséget a vizsgálat megindítására. Ilyen vizsgálatról sem nagykövetségünket, sem David Admon nagykövet urat nem tájékoztatták eddig.
Nagykövet úr ismét leszögezte, hogy örömmel áll a vizsgálatok elé, hogy tisztázhassa magát minden alaptalan vád alól.
Az ügy kapcsán a következő pár napban rendkívüli sajtótájékoztatót fog tartani az Izraeli Nagykövetség.

BreuerPress

‘”Vizsgálatot indított az izraeli rendőrség a budapesti nagykövet ellen

Vizsgálatot indított az izraeli rendőrség Izrael budapesti nagykövete ellen annak gyanújával, hogy munkája során kenőpénzeket fogadott el – közölte vasárnap Jeruzsálemben a rendőrség szóvivője.

Dávid Admón nagykövet a gyanú szerint arra használta fel pozícióját, hogy privát üzleti vállalkozásokat indítson el Magyarországon, és kapcsolatai révén megnyitott ajtókat fia és üzletemberek előtt pénz ellenében – írta vasárnapi számában a Jediót Ahronót napilap.
Mikál Hájim rendőrségi szóvivő ebből annyit erősített meg, hogy vizsgálat indult Admón ellen csúszópénzek elfogadásának gyanújával. A jeruzsálemi külügyminisztérium egyik tisztviselője is megerősítette, hogy vizsgálat folyik a nagykövet ellen, de egyéb részleteket ő sem közölt. A tisztviselő név nélkül nyilatkozott, mivel nem volt felhatalmazva, hogy a sajtónak beszéljen az ügyről.”
Jeruzsálem, 2007. augusztus 12., vasárnap (MTI/AP) –