Clinton és Giuliani pártján belül biztosan vezet

Két tekintélyes közvélemény-kutató intézet legfrissebb felmérése szerint az amerikai elnökjelöltség elnyeréséért vívott küzdelemben a Demokrata Pártban Hillary Clinton, míg a Republikánus Pártban Rudolph Giuliani továbbra is biztosan vezet vetélytársai előtt.


A Harris adatai szerint a demokratáknál a volt amerikai first lady jelenleg párttársai 40 százalékának a bizalmát élvezi, míg legfőbb ellenfelére, Barack Obamára csak 27 százalékuk adná szavazatát. Bill Clinton volt elnök felesége, aki jelenleg New York-i szenátor, növelte előnyét, hiszen a múlt hónapban még csak 5 ponttal (37-32) előzte meg Obamát – Harris szerint.
A Gallupnál is Hillary Clinton áll az első helyen, igaz csak 9 pontos előnnyel, és ennek az idézetnek a múlt heti adataihoz képest Clinton asszony előnye hat százalékkal csökkent: egy hete ugyanis a felmérés alapján még 38-23 volt a népszerűségi küzdelem a javára.
A másik oldalon, a republikánusoknál, Giuliani, New York egykori polgármestere is tartja előnyét a befolyásos politikus hírében álló John McCain szenátor előtt. A Gallup szondázása arra mutat, hogy most Giuliani a szavazatok 29, míg McCain 23 százalékára számíthatna.

BreuerPress-info