Az Adatvédelem Napja

Az adatvédelmi biztos 2006. decemberi közleményében tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy az Európa Tanács 2007. január 28. napját az Adatvédelem Napjává nyilvánította. Az alábbiakban ismertetjük ennek hazai eseményeit, programját.


Karikatúrapályázatot hirdetünk hivatásos (országos ill. helyi sajtó munkatársai), valamint diák (14-18 és 18-25 éves korig) kategóriákban. A karikatúrák- illetve rajzok tárgya lehet bármilyen színes vagy fekete-fehér alkotás az adatvédelmet, magánélethez fűződő jogot érintően, magyar vagy külföldi példák, esetek, események körében. A karikatúrák beérkezési határideje: január 29. napja.
A rajzokra vonatkozó felhasználói szerződést honlapunkon ismertetjük. A bírálóbizottság tagjai: az adatvédelmi biztos és kijelölt munkatársai. A legjobbnak ítélt alkotásokat a szerző nevének feltüntetésével kiállításon bemutatjuk, honlapunkon közzétesszük, éves parlamenti beszámolónkban megjelentetjük. A diák pályázat első három helyezettjét könyvutalvánnyal jutalmazzuk.
Az Adatvédelem Napja további programjai:
Az adatvédelmi biztos két találkozót, beszélgetést tervez egyetemistákkal.
Az Adatvédelmi Biztos Irodája munkatársai fővárosi és vidéki középiskolákban adatvédelmi tárgyú előadásokat tartanak diákoknak, továbbá anonim adatvédelmi teszt kitöltését kérik a diákoktól.
Az adatvédelmi biztos 2007. február 5-én sajtótájékoztatón értékeli az Adatvédelem Napja magyar és nemzetközi eseményeit, kihirdeti a karikatúrapályázat eredményét.
Dr. Péterfalvi Attila

BreuerPress-info