LUCULLUSI MOZIFIESZTA ÉS KONCERTEK A PÉCSI FILMÜNNEP ZÁRÓNAPJÁN

Október 7-én szombaton ér el csúcspontjára a 2. Pécsi Filmünnep. A francia, német, török és magyar résztvevőkből álló nemzetközi zsűri döntése alapján, a 14 versenyfilmes mezőny nyerteseinek kiosztják a Filmünnep díjait: a legjobb férfi és női főszereplőnek járó elismerést, az operatőri díjat, a kritikusok, a Diákzsűri, valamint a közönség díját. Az est során átadják a legjobb filmnek járó Arany Benjámint.


FILMÜNNEP GÁLA A PÉCSI NEMZETI SZÍNHÁZBAN

A díjátadót ünnepi gálaműsor kíséri, amelyet Sas Tamás filmrendező állít színpadra. A Pécsi Nemzeti Színház művészei, a világhírű Pécsi Szimfonietta, valamint vendégművészek – Csányi Sándor, Fenyő Iván, Ullmann Mónika és Kovács Patrícia – az elmúlt ötven év filmzenei hangulatait idézik fel egy kétórás gálaműsor keretében. A műsort Kaszás Géza színművész vezeti. Jegyek kaphatók a Fesztiválirodán, az Uránia moziban és az Apolló moziban. A jegyár egységesen 500,- forint, Fesztiválkártyával 300,- Ft.

NEMZETKÖZI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ a Gála után, 21:00-kor a Pécsi Nemzeti Színházban a győztesekkel!

LUCULLUSI MOZIFIESZTA, BON-BON ÉS QUIMBY

A Gálát megelőzően, 14:00-kor kezdődik a pécsi Széchenyi téren a Lucullusi Mozifieszta, amelyen legendás evős filmek legendás ételeit lehet megkóstolni. A fogásokat pécsi éttermek és szakácsok prezentálják, a torkok kiszáradásától helyi borászatok óvják meg a látogatókat. Az esemény mentora Magyarország legnagyobb ínyencklubja, a Lucullus Baráti Társaság. 16:00-kor a Széchenyi téri port.hu sátorban fellép a Bon-bon. 18:00-kor a Psycho Mutants, 20:00-kor a Quimby koncertje kezdődik el.
BreuerPress-info