Ütközet alakult ki a Hezbollah és az izraeli katonák között

A helyszíni szárazföldi erők parancsnoka a televízióban elmondta, hogy az izraeli erők azért lépték át a határt, hogy egy sávban megsemmisítsék a Hezbollah létesítményeit, s eközben keveredtek harcba. A gyalogság támogatására harci helikoptereket is bevetettek.


A jelentés idején a harc még folyt. Izraeli részről hat főben adták meg a veszteségeket, de azt nem árulták el, hogy halottakról vagy sebesültekről beszélnek.
Az al-Dzsazíra katari hírtelevízió szerint a csütörtöki harcokban négy izraeli halt meg. Az arab hírtévé előzőleg három izraeli katona haláláról és három megsebesüléséről számolt be. Az izraeli média nyolc izraeli katona sebesüléséről és két Hezbollah-fegyveres megöléséről adott hírt. Az összecsapás Avivim térségben zajlik, ahol szerdán három izraeli katona esett el.
A Hezbollah fegyveres szervezete, az Iszlám Ellenállás bejelentette, hogy csütörtökön késő délután ismét rakétákat lőtt ki Haifára, a harmadik legnagyobb izraeli városra. Izraeli részről még nem erősítették meg a hírt.
Bejrútban az est leszálltával két nagy robbanás hallatszott, akárcsak előző nap, amikor az izraeli légierő a Hezbollah vezetőjének bunkerét bombázta. A libanoni televízió szerint ismét izraeli légitámadásról volt szó.
BreuerPress-info