˝Ne öljék meg a túszt˝.

Júszuf Rizka tájékoztatási miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy a fogoly életben maradása a palesztin nép érdeke is. Egyben sürgette az ellenállási szervezeteket, hogy a diplomáciai, politikai megoldást részesítsék előnyben.


A kormányon lévő Hamász palesztin radikális szervezet hétfőn arra szólította fel a több mint egy hete elrabolt izraeli katona fogva tartóit, hogy bánjanak jól foglyukkal és
Az akcióban résztvevő egyik fegyveres szervezet, a Népi Ellenállás Bizottságok szóvivője azonban közölte: a közvetítők bevonásával zajló tárgyalások kifulladóban vannak, mert Izrael nem hajlandó eleget tenni az emberrablók követeléseinek, és továbbra is elutasítja, hogy bebörtönzött palesztinokat engedjen szabadon.
Eközben az izraeli kormány egyik kulcstárcájának a vezetője kemény katonai megtorló lépéseket helyezett kilátásba, ha baja esne a 19 éves tizedesnek. Hájim Ramon igazságügy-miniszter ezt azt követően jelentette ki, hogy a túszejtők ultimátumot szabtak, és közölték: ha kedd reggelig nem teljesítik követeléseiket, végeznek Gilad Salittal. A miniszter leszögezte: ez esetben az izraeli hadművelet az eddiginél nagyobb arányú és kíméletlenebb lesz.
BreuerPress-info