„Jól működő oktatásügyet a pedagógusokkal együtt kell megvalósítani.”

Hiller István a pedagógusok kötelező óraszámának felülvizsgálatáról és a kisiskolákról A kormányprogramnak megfelelően felül akarja vizsgálni a pedagógusok kötelező óraszámát az oktatási tárca vezetője.


Hiller István erről az MSZP pedagógus tagozatának ülésén beszélt a fővárosban. A kisiskolákról szólva Hiller István elmondta, hogy ahol csak lehet, az alsó tagozatot meg kívánják őrizni. A miniszter közölte: szembe kíván menni minden olyan nézettel és állítással, amelyek azt sugallják, hogy vannak a reform hívei és a pedagógusok. A jól működő oktatásügyet a pedagógusokkal együtt kell megvalósítani, a reformokat nem lehet megcsinálni azok nélkül, akiket érint – mondta.
A felsőoktatással kapcsolatban kifejtette: a hallgatói létszám növelése helyes folyamat volt, de az egymás utáni kormányok belelovallták magukat abba, hogy a teljesítmény mércéje a folyamatos növelés. Már 2002/2003-ban ki kellett volna mondani, hogy nem vehetnek fel több hallgatót addig, amíg nem fejlesztik az infrastruktúrát – közölte Hiller István, aki a jövőben határozottan bele kíván szólni a hallgatók összetételének alakulásába.
Nem diplomás munkanélküliekre, hanem jól képzett, piacképes diplomával rendelkező emberekre van szükség – hangsúlyozta a miniszter.
BreuerPress-info