Negatív rekord

Az izraeli választásokon eddig mért legkisebb részvételi arányt mutatták ki kedden kora estig, és a szakértők negatív rekordot, a szavazás egész idejére 66 százalékos részvételt jósoltak, ami a centrista Kadima és a baloldali Munkapárt félelmei szerint a két első hely várományosának kneszetbeli erejét gyengíti. Az Ehud Olmert ideiglenes kormányfő vezette Kadima a mérsékelt részvételi arány híreit véve a délutáni órákban a telefonos agitálás eszközéhez folyamodott, hogy minél többeket rávegyen a szavazásban való részvételre.


Izraelben a választási kampány az urnák lezárásával fejeződik be, kampánycsend-előírás nincs, amiről tilos győzködni, az a választástól való távolmaradás.
A baloldali Munkapárt is folytatta a nap folyamán toborzó erőfeszítését, nemkülönben a pártversenyben harmadiknak jósolt jobboldali Likud vezetője, Benjamin Netanjahu, aki nem szűnt meg ostorozni a Kadima programját a választás napján, és pártja megmentésére biztatott.
20. óráig a szavazásra jogosult több mint 5 millió állampolgár 57százaléka adta le voksát a szavazóhelyiségekben, jóval kevesebben, mint három évvel ezelőtt. .